fbpx
Dermags Moisturiser

Formula ekslusif Dermags Hydrating Moisturiser menjanjikan penghidratan dan kelembapan pada kulit berpanjangan. 

Mengandungi pelbagai ekstrak semulajadi seperti akar Ginseng, akar Keladi dan ekstrak Ginkgo, ekstrak bunga Ros dan daun Teh menjadikan ia selamat digunakan. Ekstrak akar Ginseng, akar Keladi dan ekstrak Ginkgo berfungsi memberi kelembapan pada kulit dengan mengawal kehilangn cecair serta kelembapan kulit.

Ekstrak ini juga membentuk perlindungan daripada UV supaya mengawal proses hidrasi berlebihan daripada berlaku. Ketiga-tiga ekstrak ini juga berfungsi merawat parut dengan menyekatakan tona kulit dan melicinkan kulit dengan cara menghapuskan sel kulit mati. 

Penggunaan ekstrak akar ginseng dan juga bunga ros boleh meningkatkan kolagen pada kulit membolehkan kulit kelihatan cerah semulajadi, bebas daripada masalah penuaan dan memberi haruman semulajadi.

Dermags Revitalizing Moisturiser satu formulasi terkini yang kaya dengan bahan aktif semulajadi boleh digunakan tanpa rasa ragu-ragu sebagai pelembap kulit bagi menyeimbangkan kelembapan pada wajah.

7 Manfaat utama Dermags Hydrating Moisturiser

 1. Melembabkan wajah
  Manfaat pelembab wajah sudah pasti adalah untuk melembabkan wajah anda. Setelah seharian berada di luar, maka kulit wajah anda mungkin akan terasa tidak selesa, sehingga anda memerlukan pelembab wajah agar kulit wajah selalu nampak segar.
 2. Mencegah kulit wajah menjadi kering
  Manfaat lainnya dari pelembab wajah adalah dapat mencegah kulit wajah anda menjadi kering. Biasanya kulit wajah yang kering akan menyebabkan tekstur kulit terasa kasar dan juga pedih ketika tergaru. Hal ini tentu dapat menyebabkan kulit wajah anda mungkin mengalami luka apabila anda menggaru wajah anda dalam keadaan kering. Maka dari itu dengan menggunakan pelembab wajah, kulit anda akan terasa lembab dan juga tidak kering, sehingga tidak akan mengalami luka ketika menggaru kulit.
 3. Menutrisi kulit wajah
  Manfaat pelembab wajah juga memiliki beberapa kandungan mineral dan juga vitamin yang baik untuk kesihatan kulit wajah. Hal ini tentu sahaja dapat menyebabkan kulit wajah dapat ternutrisi dengan baik dan optimum. Namun demikian, untuk memperoleh kesihatan kulit wajah yang optimum kita memerlukan pola makan yang teratur dan penuh gizi, sehingga dapat lebih mengoptimumkan kesihatan dari kulit wajah anda.
 4. Membersihkan wajah dari debu dan kekotoran
  Ada baiknya, untuk membersihkan wajah anda dari kotoran dan juga debu, anda perlu mencuci wajah anda terlebih dahulu. Setelah mencuci wajah anda, anda perlu mengeringkan wajah anda, kemudian sapukan pelembab. Hal ini dapat membantu menjaga kotoran dan debu melekat kembali ke wajah anda.
 5. Menyegarkan wajah
  Menggunakan pelembab wajah juga memiliki manfaat yang sangat baik untuk menyegarkan wajah. Rasa yang sejuk dan juga menyegarkan, Manfaat pelembab wajah dapat dijadikan alternatif bagi anda untuk menyegarkan wajah, tanpa perlu susah mencuci muka. Selain itu, pelembab wajah juga sangat sesuai untuk digunakan tanpa perlu dibilas dengan air dan tanpa perlu menggunakan alat khusus.
 6. Menghaluskan kulit wajah
  Manfaat lainnya yang dapat diperoleh dari pelembab wajah adalah dapat membantu menghaluskan kulit wajah. Kulit wajah yang lebih halus tentu saja akan sangat meningkatkan rasa keyakinan diri dan dapat membuat anda menjadi lebih menarik.
 7. Mencegah penuaan awal
  Manfaat lain dari pelembab wajah adalah dapat membantu mengurangi gejala penuaan awal. Dengan menggunakan pelembab wajah secara teratur, maka anda dapat mencegah munculnya penuaan awal. iaitu kulit yang mula menjadi keriput, munculnya garis-garis pada wajah, dan juga munculnya bintik hitam pada wajah.

Cara penggunaan
Sapu pada kawasan wajah yang dirasakan kering setelah menggunakan cleanser.

Dermags Intensive Hydrating Moisturiser