fbpx

Penerangan Dr. Mariani

Jika anda berjerawat setiap kali period, kulit akan tetap berjerawat setiap kali period walaupun menggunakan Dermags kerana jerawat yang terjadi adalah disebabkan perubahan hormon. Ianya tidak dapat dirawat dgn Dermags.

Penerangan Dr. Mariani

Jika anda mempunyai masalah kesihatan/sedang menjalani rawatan kesihatan, ada kemungkinan kulit akan mengalami masalah-masalah seperti terlalu kering (pengelupasan) atau terlalu berminyak (sebum berlebihan) yang boleh menyebabkan jerawat.

Penerangan Dr. Mariani

Jika kulit anda sangat sensitive dan contohnya mudah berjerawat disebabkan sesuatu perkara, anda perlu jauhkan perkara tersebut supaya Dermags mudah menjalankan tugasnya. Contohnya kulit anda tidak boleh terdedah kepada cuaca yang panas & jika panas kulit mudah berpeluh dan jerawat mudah tumbuh. Elakkan keadaan ini semasa proses rawatan Dermags supaya kulit lebih mudah dirawat.

Penerangan Dr. Mariani

Keadaan cuaca yang tidak menentu (panas terlampau/sejuk terlampau) boleh memberikan tekanan kepada physiology kulit. Keadaan ini boleh mengakibatkan kulit mengalami kekeringan/ jerawat. Cuba elakkan.

Penerangan Dr. Mariani

Diet perlu seimbang dan minum air secukupnya. Kulit perlu vitamin C & D yg mencukupi disamping nutrien lain bagi membantu rawatan menggunakan Dermags. Contohnya jika kulit mudah berjerawat kerana makan kacang, cuba elakkan. Lebihkan sayuran & buahan. Air perlu diminum mengikut keperluan badan (25 kg = 1 Liter air).

Penerangan Dr. Mariani

Tekanan/stress punca utama pelbagai masalah kulit. Sila kurangkan/elakkan. Stress memberi tekanan kepada kulit dan mengaktifkan inflammatory cytokines (signal keradangan) yang membantu kepada kerosakan kulit.

Penerangan Dr. Mariani

Pastikan mekap/foundation dibersihkan degan baik bagi mengelakkan pori-pori tersumbat yang menyumbang kepada penghasilan jerawat.

Penerangan Dr. Mariani

Kenalpasti alahan masing-masing dan elakkan. Contoh-alahan kepada seafood, jika makan kulit muka akan jadi gatal & jerawat tumbuh. Sila elakkan.

Untuk semua keadaan di atas anda perlu kenalpasti dan tahu apakah masalah utama penyebab kepada masalah kulit anda. 

Kurangkan masalah tersebut dan gunakan Dermags mengikut saranan dan panduan yg betul daripada pakar-pakar Dermags secara consistent. Inshaa Allah masalah kulit dapat diatasi dan kulit akan sihat berseri-seri dengan Dermags.

CARA TROUBLESHOOT MASALAH JERAWAT YG TAK SUDAH